V sliki in besedi

FOLKLORNO POLETJE 2022

Poletje 2022 Folklorne skupine "JUSTIN KOGOJ"

V juliju mesecu smo zapeli in zaplesali na krajevnem prazniku v Kanomlji,

avgusta pa smo nastopili najprej na Idrskem, na krajevnem prazniku Sv. Roka

in nato še v Tolminu v okviru poletne prireditve Tolminsko poletje.

Kanomlja

 

Idrsko

 

Tolmin

 

PRIMORSKA POJE 2022

PRIMORSKA POJE 2022

Letošnja postcovidna Primorska je pela tudi v Dolenji Trebuši, in to 11. junija.

Ob polni dvorani obiskovalcev, željnih petja v živo, za kar smo bili dve leti zaradi epidemije prikrajšani, so nam zapeli:

1 MOŠKI PEVSKI ZBOR GOLOBAR, BOVEC, vodil jih je starosta zborovodij Danilo Durjava,
2 VOKALNA SKUPINA LIŠKA DEKLETA, LIG, pod vodstvom Metode Humar,
3 MOŠKI PEVSKI ZBOR JUSTIN KOGOJ, DOLENJA TREBUŠA, pod taktirko že kar našega Mateja Kavčiča,
4 ŽENSKI PEVSKI ZBOR CERKLANKE, CERKNO, z zborovodkinjo Vanjo Lampič, in
5 MEŠANI PEVSKI ZBOR JUSTIN KOGOJ, DOLENJA TREBUŠA, seveda prav tako pod taktirko Mateja Kavčiča.

Program sta povezovali naši Maša in Eva, za dekoracijo pa je poskrbela naša Sonja.

Po prireditvi smo se pevci in obiskovalci še dolgo v noč družili pred dvorano, kramljali, obujali spomine in tudi zapeli.

Sledi nekaj slikovnih utrinkov ...

MOŠKI PEVSKI ZBOR GOLOBAR in Danilo Durjava

MPZ Golobar Bovec

 

VOKALNA SKUPINA LIŠKA DEKLETA

 

MOŠKI PEVSKI ZBOR JUSTIN KOGOJ

 

ŽENSKI PEVSKI ZBOR CERKLANKE


MEŠANI PEVSKI ZBOR JUSTIN KOGOJ

Dan spomina na mrtve 2021

Dan spomina na mrtve 2021

V nedeljo, 31. oktobra 2021, smo se ob Dnevu spomina na mrtve zbrali pevke in pevci našega prosvetnega društva, pridružili so se nam tudi otroci naše podružnične osnovne šole. Pred spominskimi obeležji padlim v narodno osvobodilni borbi med drugo svetovno vojno in drugim žrtvam vojne v Stopniku, Dolenji in Gorenji Trebuši smo se s pesmijo in recitacijo poklonili vsem žrtvam vojne iz našega kraja in vsem pokojnim domačinom, umrlim v času epidemije Covid-19, kot tudi vsem nam dragim pokojnim.

Še posebej smo se spomnili Justina Kogoja, po njem nosi ime naše prosvetno društvo, ki je umrl v Dahavu konec marca 1945.

Sledi nekaj foto utrinkov ...

Preljuba si ti pomlad ...

Preljuba si ti pomlad ...

Na volilno nedeljo, 24. aprila 2022, je dvorana kulturnega doma v Dolenji Trebuši pokala po šivih, ne le zaradi množičnega obiska, ampak tudi zaradi sproščenega in navdihujočega vzdušja. Uvodoma so nas ogreli pevke in pevci mešanega pevskega zbora Justin Kogoj, v nadaljevanju pa so nastopili pevci moškega pevskega zbora Justin Kogoj. Zapeli in zaplesali so nam otroci našega vrtca teršolarji naše podružnične šole. Članice in člani folklorne skupine Justin Kogoj so poskočno zaplesali in zavrislai. Z dvema premiernima pesmima pa nas je nagradila skupina Pomladni dan. Ob zaključku pa so se predstavili tudi predstavniki društev, delujočih v naši krajevni skupnosti in sama Krajevna skupnost. Ob druženju po prireditvi pa nas je zabavala spontano sestavljena skupina domačih pevcev in godcev. Presenetili pa so nas otroci vrtca in njihove vzgojiteljice, ki so pripravili bogato razstavo o vodah v našem kraju. Čestitke vsem nastopajočim, otrokom tudi za razstavo in občinstvu za množično udeležbo in aplavze.

Nekaj slikovnih utrinkov si lahko ogledate v nadaljevanju.

Krajani

MePZ

MPZ

Primorska poje 2021

52. revija Primorska poje 2021

Tudi letošnjo klasično izvedbo revije Primorska poje je onemogočila epidemija bolezni COVID-19. Ampak Primorski pevci se nismo uklonili. Prilagodili smo se danim razmeram in petje počastili na nekoliko drugačen način. Za sodelovanje v prilagojeni izvedbi 52. revije se je odločilo 127 primorskih in zamejskih pevskih sestavov. Tako smo se tudi pevci našega prosvetnega in kulturnega društva priključili tej malo drugačni izvedbi 52. revije Primorska poje.

V vseh treh sestavih, ženski pevski zbor, moški pevski zbor in mešani pevski zbor, smo se zbrali v nedeljo, 20. junija, najprej na vaškem pokopališču v Dolenji Trebuši in se s pesmijo poklonili našim žal pokojnim pevcem. Nato pa smo nadaljevali s petjem pred kulturnim domom v Dolenji Trebuši. 

Lepo je bilo!

Poslovili smo se z željo, da bi bilo v naslednjem letu še lepše, da bi se nam lahko pridružili tudi poslušalci, da bi lahko skupaj ponovno začutili slovensko pesem.

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj fotografskih utrinkov s prireditve.